NU ÄR DET JUL IGEN OCH NU............!

71939-139

Snart är det jul. Eller......om elva veckor är det juldagen.
Handla mat, mat, mat. Handla julklappar helst kvällen innan julafton när de flesta affärer är kvällsöppna.
Städa, självklart! Jo och så måste det ordinarie arbetet skötas däremellan med julfest, luciaglögg osv osv osv.

Jag har folk omkring mig som påstår att julen ÄR GUDS STRAFF TILL BEFOLKNINGEN!
Hemska tanke!

Själv tycker jag att det är rätt så mysigt med julen. Röda gardiner, mycket färgglada kuddar i soffan och mys. Julskyltning i stan och någon liten julmarknad. Snö är förstås ett krav med lagom mycket knarrande under fötterna.

Första julen efter att X-et hade flyttat fick ligisterna klä granen precis som de ville. TILL DERAS STORA LYCKA. X-et  hade alltid haft en massa åsikter om vad som fick hänga i julgranen. Så.............den julen var granen verkligen en BARNENS JULGRAN. Allt, och då menar jag verkligen allt, som ligisterna producerat på dagis och skola genom åren hamnade nu på plats. Pärlplattor, trolldegsfigurer, smällkarameller, konstiga olikformade mästerverk av guldpapper, girlanger av någon gammal pastavariant målade i rätt färg...........!

Självklart något extra rolig inslag eller överraskning. När ena tonårsligisten fick sin första efterlängtade telefon var en riktig "hit". Bara ett paket kvar och ett mjukt sådant till råga på allt. Läppen hängde redan när ligisten fick se paketet och inte blev det mindre häng på läppen när paketet dessutom var mjukt. ETT PAR TERMOBYXOR! Tystnaden var total..............alla väntade............ingen sa något...........mini började bli ledsen i ögat...........då började det att ringa någonstans. Han tittade sig omkring...........vågade inte riktigt tro på att det var hans nya byxor i det precis öppnade paketet som helt plötsligt börjat att ringa...........!
Där......i fickan.......låg hans efterlängtade mobil..........!

Många väljer att resa bort. Till värmen. Då tänker jag förstås, precis som så många andra, på filmen "Sällskapsresan". *ASG* ( asgarv, till dig som nu lärde dig något nytt ).

Själv har jag svårt att lämna landet. Kan knappt passera dörren in till Portis utan att någon hittar på något puckat, ringer eller djävlas på annat sätt. Men.......vänta bara........! Om några år.......då..........!


Kommentarer
Postat av: Jadu

Det var en riktig mardröm.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback